Det glamorösa livet i retrobutik

Hej kära fredag och alla ni andra!

Nu ska jag berätta varför vi inte skickar varor.
När man har en fysisk butik som är öppen 6 av 7 dagar så hinner man nätt och jämt med den. Det finns ingen tid för att skicka saker eller driva en webshop. Kanske om man hade anställda, men inte annars. Den tiden jag inte är i butiken är jag ute och köper in nya saker och möbler, rengör, skruvar, mäter, bär och möblerar med de nya inköpen. Bland annat.

En enda möbel kan generera flera timmars extrajobb om det vill sig… Skruven man behöver saknas kanske i lager hos reservdels-firman, en nyckeln kärvar kanske i ett lås, en botten är lös i en låda eller en skiva måste slipas (rengöras, slipas, torkas, efterbehandlas, torka, slipas igen och sedan slutbehandlas).

Och sen ska man även:
uppdatera Instagram för att hålla flödet igång, svara i telefon, prata med och serva alla trevliga kunder som kommer till butiken, bevaka auktioner, boka tider för att titta på hem som ska tömmas, boka transporter av inropat gods, skicka in uppgifterna skatteverket ber om lite då och då, ta emot inropat gods och bocka av allt samt skriva in i lagerboken, hålla liv i facebook och blogg/hemsida, sortera alla kvitton/rapporter varje månad och lämna till revisorn, rengöra och olja alla möbler samt mäta och prismärka dom, dammsuga/putsa fönster/skotta snö/sopa bort löv i och utanför butiken, vattna blommorna, kolla inköpta lampor (glödlampor och stickkontakter), diska porslin/glas/bestick, se till så att det finns kontorsmaterial/förbrukningsvaror i butiken, planera öppettider för jul/sommar/högtider, betala inropat gods, svara på mail och andas in och ut.

Det är oftast full rulle och det är superroligt!
Man styr själv över öppettider och sortiment vilket är underbart, men någon tid eller kraft att sälja över nätet finns icke. Just nu. Vinner jag på Lotto anställer jag någon!

Först ska vi ro nya lokalen i land – på måndag ska det fuktmätas igen och kanske vet dom DÅ om det går att bygga upp den skadade väggen nu eller om vi måste vänta ännu längre.  Sen ska vi renovera, fixa elen och göra i ordning med saker att sälja. Jag tror det blir efter jul. För även om jag får beskedet att dom murar upp nya väggen nästa vecka behöver målarna och elektrikern sen minst en vecka för att göra klart och jag behöver en vecka för att bära ut/in/runt allt och få det att lira. Och då är vi framme vid julveckan och då tänker jag att vi lika gärna kan vänta till januari så att man får lite extradagar vid jul att göra klart där inne. Vi kör i vanliga butiken som vanligt.
Här får ni en bilduppdatering från Instagram så länge! Välkomna till Årsta och retrobutiken tid & rum på Hjälmarsvägen 33. (både nya och nuvarande butik ligger på den adressen. Mycket smidigt)

retromöbler teakmöbler 60-tal porslin lampor retrobutik

2 tankar på “Det glamorösa livet i retrobutik

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s