Trendspaning och nätverkande på Formex

Ni som känner mig vet att jag brinner för att nätverka, det är verkligen som ett bränsle för min kropp och själ. Och idag tankade jag på ordentligt. På Formex.

När vi öppnade butiken för två år sedan var vår idé att blanda gammalt och nytt men det tog bara ett par månader innan vi insåg att ni/de som är våra kunder bara/mest är intresserade av retro, så vi skippade den nya delen fort. Dock känns det otroligt lyxigt att få gå på den galet stora (alla tre hallarna på Älvsjömässan) mässan för inköp av inredning och design och förlusta sig.

Idag var jag och Anders aka Koffertmannen där tillsammans. Sedan mamma och jag öppnade butiken för två år sedan har jag fått minst ett dussin nya vänner som jag alla knutit kontakt med via butiken på ett eller annat sätt. Anders är en av dem.

Vi betade av alla tre hallarna på fem timmar, men jag hade kunnat gå där lika länge till och åker nog tillbaka på söndag. Många skratt, en del galet bra idéer och en slabbig burgare PLUS en massa trevliga möten och nya kontakter blev dagens behållning.

Anders hade fått ansvaret att se till så att jag höll mig ifrån att lägga några ordrar och han skötte sig mycket bra! Får se hur det går på söndag.

Nu är jag ju ingen trendspanare egentligen, men jag har filat på ett retrotrend-inlägg här sedan i somars. Det kryllar ju av 50-tal 60-tal och 70-tal i dagens inredning. Mönster, material och färgställningar på allt från Åhléns till Lagerhaus och även på de mindre små butikerna som Mimmi Staafs möbelmakeri och Fröken Gul. De två sistnämda är två härliga tjejer som jag också lärt känna via nätverkandet.
På mässan sågs i den ”fasta inredningen” alltså det som var utställarnas egna saker och inte såldes; teakmöbler, 60-talsfåtöljer, pinnsoffor, gamla koffertar, skolplanscher och säkert en del annat som jag glömt nu (man blir sjukt trött av alla intryck, men samtidigt lite hög) och det var jättekul att se.

Sen har vi alla nytillverkade snygga pinaler vars formgivare/designers hämtat inspiration från femtiotalet och de andra decennierna – så mycket fint. Jag tog ett par bilder som ni får se här.
Photo 2013-01-18 13 05 49
Första och enda gången jag tyckt att samlartallrikar eller tallrikar på väggen överhuvudtaget varit snyggt!   Minns inte vilket företag som hade denna dekoration i sin monter, men det var i A-hallen tror jag.

Photo 2013-01-18 14 35 19Vi stannade till en stund hos Opto Design och pillade på de fina glasunderläggen med de välkända och populära Mumintrollen på. Frestande…

Tjejen i montern kände Lisa Larsson som har gjort ett mönster till henne. Visst känner ni igen katterna i blått svart och rött? Och de snygga emalj (?)-muggarna! SÅ fina!

Photo 2013-01-18 18 55 51

I samma bild syns även galet fina underlägg, skärbrädor och brickor från Formverket och supertrevliga Barbro där. Jag vill ha alla!

Sockerbageriet har återupptagit tillverkningen av ako-kolorna och gett dom nytt fint namn. Undertecknad som är på beach2013-diet avstod från all form av provsmakning idag men man minns ju smaken 🙂

Bredvid kolorna står Petra som äger och driver Arbrå Ångbageri (grymt snygg hemsida!) som gör pepparkakor och andra småkakor i sin snygga monter helt inredd i retrostil. Kakorna levereras i tokfina burkar, påsar och förpackningar och jag hoppas jag får tillfälle att besöka bageriet i Bollnäs i sommar. Med på bilden är också Koffertmannen.

Photo 2013-01-18 14 37 38
Dom är många, som gör smycken av retroporslin, men jag tror att Elin på Sägen är en av de första. I alla fall en av de största. Så mycket fina ringar och smycken av Berså, Adam, Bimbo och andra Upsala-Ekeby/Gustavsbergs-delar.
Hej ha-begär!

Photo 2013-01-18 14 43 22
Ljusstakarna, visst är de inspirerade av de gamla? Man vill ha alla! Här ställer Freemover.se ut.

Photo 2013-01-18 14 57 42
Vet inte vems snygga monter detta är, men gillar idén med stolarna som sängbord.
Lamporna känns retro, stolarna är det garanterat och jag gillar´t!

Photo 2013-01-18 18 40 02
Mer ljusstakar från Freemover.
Sen en monter som lockade till sig min uppmärksamhet med fina stolar och flätad termos. Det är Sira form som huserar där.
Sen den gulaste och vrålsnygga montern där min vän (lärt känna via butiken) Karolina aka Frau Furtenbach ställer ut sina egendesignade kollektioner. Kökshanddukar, anteckningsböcker, disktrasor, mm och stolen och byrån kommer från tid & rum 🙂

Längst ner i ett hörn i B-hallen stod den här magiska Upsala-Ekebylampan och den blev samtalsämnet när vi pratade en stund med en stolt mor till guldsmeden Rebecca Bonaparte.
Photo 2013-01-18 15 09 51I montern bredvid Rebecca var väggarna täckta av dessa ursöta tryck, gjorda av Tove aka Tovelisa. Behöver jag säga att Anders fick dra mig därifrån?

Photo 2013-01-18 15 13 35

Nu ska jag lägga upp fötterna på bordet, titta en stund på tv och sedan sova för att kunna vara glad och trevlig i butiken i Årsta i morgon. Välkomna 12-16!

3 tankar på “Trendspaning och nätverkande på Formex

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s