Vinterstad

Idag plockade jag ihop och fram alla julsaker vi samlat på oss under året, för att kunna sprida julstämning i butiken och till Årstaborna.

Elljusstakar med teakfot och mässingsbågar, linnedukar med lekfulla mönster av BoWa, UllaS, Bühler, Hill, Jerry Roupe (sålde minst två, kanske tre ”Tomteparaden” förra året och i år har vi ett par andra) och ett par andra samt en liten familj tomtar. Vi håller det litet och svävar inte ut så mycket längre än så inför julen, men tro mig, det kommer bli supermysigt i julbutiken ändå!

På senaste megaloppisen i Solnahallen stod jag och höll i en duk, men jag la tillbaka den. Ibland litar jag inte riktigt på mitt eget omdöme. Är den rätt eller är det bara jag som tycker den är fin? (är ganska säker på att just den duken jag höll i är den som ligger hemma hos en, med all rätt, mycket nöjd tjej vid namn ”Porslinan” just nu.)
Några dagar efteråt fick jag ett meddelande från Lena på Magasin Mix där hon hänvisade till en tradera-annons gällande en duk.
”Du skojar?” svarar jag. För det var en likadan duk som den jag stod och höll i men inte köpte på megaloppisen.

Idag hittade jag en duk i min egen juldukslåda. Jag köpte 50 dukar i ett auktionsrop i somras. Antingen låg den där, eller också hade jag den förra året utan att sälja den.
Nu vet i tusan om jag ens vill sälja den. Fast sådana här ”hypar” brukar vara ganska korta – nästa år är det en annan duk ”alla” vill ha… Jag får se hur jag gör. Känns ju lite smått löjligt att sälja en duk för närmre en tusenlapp.

4 tankar på “Vinterstad

  1. När jag såg den hos Porslinan så brast mitt hjärta lite, för den är så jäkla fin.
    Jag tycker du skall spara den. Tänk vad du kan komma att ångra dig 🙂

  2. Vad roligt! Jag köpte exakt den julduken förra året i min grannbutik Fröken Albertina och det är min finaste duk. Dock så passar den inte jättebra på mitt svarta köksbord kan jag tycka, men jag släpper den nog inte. Så himla fin är den!

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s