Retrobibliotek i Huddinge

I stället för att ha ett stängt magasin med gamla böcker har Huddinge Bibliotek ett öppet – med retroinredning. Böckerna är sorterade efter tid och varje liten avdelning har fått en fin utsmyckning i rätt anda. Igår öppnade de och vi var där och kikade.

Nedan, stolar och njurformat bord från retrobutiken tid & rum i Årsta! 🙂Vid varje decennium fanns en skylt med nya ord för den tiden och nostalgi-rekvisita.
Vad sägs om ”flygvärdinna” och ”dator”?


Lampa och plastattiraljer från tid & rum. Tror dom trivs perfekt ihop med Suddagumman och Pellepennan.


Plättar ÄR gott!

Ett skåp med chokladaskens finaste praliner…
Lisa Larsson har väl aldrig varit hetare än vad hon är nu?
Bakom skåpet en liten möbelgrupp till. Även denna från vår butik.

Gillar man böcker så finns det all anledning att åka till Huddinge Bibliotek och ta sig ner en våning till retroavdelningen – där får man en helt annan känsla av bibliotek än vad man är van vid. Plus att man kan bläddra i, och låna, fantastiska gamla böcker.

Nina, som har varit vår kontakt med bibblan, och jag pratade lite om hur det ska bli när 80-talet och 90-talet ska representeras. Kommer böckerna från de årtiondena att hålla för både utlåning när de är nya och gamla? Eller var det bättre förr?

Besökare bläddrar, njuter och samtalar. Och på bordet ligger den där tidningen ni vet – vad är det nu den heter? Hus & Hem Retro förstås!

Och här är fem av dom som jobbar på Huddinge Bibliotek. Nina i mitten. Dom hälsar er alla välkomna och vi tackar för ett trevligt samarbete.

6 tankar på “Retrobibliotek i Huddinge

 1. Tack för fin rapport. Vad härligt att det är så mycket retroscenografi! Hade så gärna varit med i tisdags om jag bara hunnit. Viveca, Hus&Hem Retro

 2. Tack själva!

  Har man sett bilderna här så har man kind of sett det hela. Det är litet, men absolut naggande gott!
  Man kan ju hoppas att fler bibliotek med gamla böcker hakar på ”trenden”, i stället för att låsa in sina skatter, för det är verkligen en helt annan känsla än i vanliga delen på bibblan.

 3. FIna bilder från Retrobiblioteket! Kul att ni kom! Vi är själva väldigt nöjda med resultatet och är lite överväldigade, men otroligt glada, över all uppmärksamhet Retrobiblioteket har fått. Nu jobbar vi vidare med Retrobiblioteket och höstens program.
  /Linn
  Retrobiblioteket

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s