It comes to those who believe in it

För någon vecka sedan gick jag med i en hjälpgrupp på Facebook – de samlar in saker till människor som av någon anledning behöver hjälp. Jag rensade lite hemma och skänkte täcke, kuddar, sängkläder och lite annat smått och gott till en kvinna som ”behövde allt”.

Sedan dess får jag notiser om när det händer något i gruppen och nu i veckan såg jag att någon kommenterat på ett inlägg jag också kommenterat på. Jag hade erbjudit skaparna av gruppen att komma och hämta fyra stolar som jag har i källaren under butiken och någon annan hade svarat att hennes bekanta höll på att tömma ett hus efter en bortgången 90-årig dam och att det kunde finnas saker som var av intresse för hjälpgruppen. Jag (lite ”fräck” måste man vara) skrev att om det efter att någon hämtat det de ville ha fanns saker kvar så var jag intresserad av att komma och titta. Jag var noga med att berätta att jag drev butik, så att inga konstigheter skulle uppstå. Vill inte roffa åt mig saker som kan komma till nytta för de som VERKLIGEN behöver dem…

Idag körde jag iväg de 4 milen för att möta tre förtjusande damer från Norrland, som var anhöriga till kvinnan som bott i huset. De hade röjt och rensat i treplans-radhuset i flera dagar och välkomnade mig på ett riktigt trevligt sätt. Trots att jag aldrig träffat moster B som hade bott i huset kändes det som att jag kände henne ändå. Hon var en mycket finurlig och kreativ dam och det var ordning och reda bland sakerna.

När bilen var full kom jag och damerna överens om att jag kommer tillbaka imorgon igen – och jag ser fram emot ett återbesök. Ingen av dem har tillgång till internet just nu så jag kan skriva det här utan att de läser; jag tänker ta med mig fikabröd dit, för att visa min uppskattning.

Ibland måste jag nästan nypa mig i armen för att förstå att detta händer mig – jag är så tacksam för alla lyckoträffar som sker i min vardag! Fina människor i butiken (vänner som hjälper till, grannar som vinkar när de går förbi och kunder som kommer in), fina människor i bloggvärlden och fina människor att köpa in nya saker av  🙂


Den här fina bokhyllan var fylld med kontorsmaterial, böcker och skriv-saker (och lite damm) – nu står den nyoljad i butiken och väntar på en ny ägare.
Plastburkar, melaminbrickor och färgglada besticklådor i väntan på diskborsten.

Och sist men inte minst, två sådana här superfina 70-tals-lampor (Ikea om jag inte missminner mig).

Igår när jag hade burit, skurat och fixat klart ställde jag ut ett defekt bord utanför butiken när jag gick hem. På en lapp skrev jag ”Ta om du vill” och idag när jag kom dit så satt lappen på trappräcket ner mot butiken. Utöver min text fanns ett ”tack” att läsa, och bordet var borta! Älskar den här cirkeln av give and get. Massa kärlek i Årsta!

——–

Pinnstolar, matbord, små och stora byråer, sideboard, sängbord i par och ett udda, soffbord och massa kul småsaker ska fixas i ordning innan vi öppnar på torsdag. Det kommer bli awesome! 🙂

2 tankar på “It comes to those who believe in it

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s