Lång dag

Dagen fick en tidig början och nu har jag landat i soffan hemma, nöjd och fylld med upplevelser och intryck. Men den där loppisen på Roslagsstoppet kommer jag nog undvika att återvända till. Såå mycket leksaker och 90-talsskräp har jag sällan skådat på samma ställe.

Jag lät mig icke nedslås av fyndbristen, utan styrde bilen dit nosen pekade. Helt utan mål (förutom att undvika motorväg och att försöka pricka loppisarna längs med vägen) och med dryck och bra musik i bilen körde jag iväg med massvis med plats i bilen. Första stoppet blev hos en man i ett rött litet hus och en massa vedhögar, han hade ett extrahus på sin tomt, med loppis – där blev jag mottagen av en katt.
Jag älskar katter 🙂
Fynden var det sämre med, men en liten pratstund och frisk luft är ganska trevligt det också. Vidare ut på småvägar och grusvägar…

Jag svängde vid varje LOPPIS-skylt jag såg. (måste skaffa varningstext att sätta upp i bakrutan: Är på loppisrunda, håll avstånd, man vet aldrig när jag svänger) På ett ställe kom jag precis lagom till lunchen som serverades i trädgården med hela släkten. Med mig därifrån hade jag ett superhäftigt tidningsställ, en papperskorg signerad IRA, en Kaj Frank-kanna och lite annat smått och gott. Sillen hoppade jag över…

I en liten ort letade jag upp civilisationen och köpte en macka som jag åt gående i solen.  En anslagstavla!
En LOPPIS-lapp!
En adress!
En GPS!
Två minuter senare sladdade jag upp i ett villaområde, framför detta underbara hus där allt var till salu.

Tyvärr hade 80% redan blivit sålt, då de hade börjat försäljningen igår morse (200 m kö hade det varit utanför) och jag anar ett gäng lyckliga fyndare. Hela huset var retro. Där måste ha varit huuur mycket härliga saker som helst. Jag kärade ner mig i tapeterna som jag tyvärr inte kunde ta med mig… Men en bild tog jag i alla fall.

I detta galet vackra hus köpte jag två fina gardinlängder, en julgardin på rulle (oklippt så vi kan sälja den per meter) och en tapetrulle av en annan vacker tapet de hade i huset.


Det var en märklig känsla att kliva in i en villa och rota bland sakerna och jag antar att det här är en sådan sak som bara händer en gång i livet 🙂
I och för sig besöker jag en del dödsbon, men då är det med anhöriga och man är mer försiktig. Här var det två stycken som ”höll i det” och man rotade fritt.

Sen cruisade jag runt på småvägar ute på landet igen och fyndade ett par tallrikar (den där härliga mellanstorleken som varken är en mattallrik eller en assiett utan någonstans emellan), en cool plastbandslampa och lite annat smått och gott. Det blir kul att jobba och göra i ordning allt i butiken i morgon! Nu ska jag vila mig och njuta av den här härliga dagen.

Välkomna till vår retrobutik i Årsta – alla dagar utom onsdag. 11-18, 11-15.

4 tankar på “Lång dag

  1. Wow! Det där huset – vilken upplevetse! Men… Roslagsstoppet… jag var också där i dag och hade bara en kvart på mig att skanna allt men kom ändå hem med tre ljuslyktor (en Solöga och två utan namn från Lindshammar), två påsar teakbestick och hade garanterat hittat mer om jag haft en timme på mig. Man fick selektera, se genom 90-talsgrejerna… 🙂

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s