Återanvändning i biblioteksform

Som jag har skrivit tidigare så vimlar det av idéer i mitt huvud. En som jag har haft länge är att jag vill ha ett pocketbibliotek i butiken. Tyvärr är det redan alldeles för lite plats, så någon bokhylla (som desssutom inte går att sälja) med böcker blir det nog inte i nuvarande lokalen. Men drömma får man 🙂

Jag tycker det hade varit så himla mysigt att göra lånekort till alla som vill vara med. Ta 50:- betalt per år och då får man låna så många böcker man vill, en i taget. Bara att komma och ta en bok och byta ut den när man läst den.  Själv älskar jag att stå och bläddra bland böcker i bokhyllor när jag är på loppis. Letar alltid efter inredningsböcker från ”förr” och ”gör-det-själv” av olika slag. Hittade en fräck bok med symönster till Karin, som hon direkt satte igång att sy solhattskepsar av. Kolla in den här. Retromönster och retrotyg och världens finaste unge.

I lokalen jag drömmer om finns det ett perfekt utrymme för ett pocketbibliotek. Och jag har redan börjat samla ihop böcker så att det kommer att räcka ett tag. Snälla vänner rensar hyllorna och låter mig återanvända deras lästa böcker. En vacker dag så…. 🙂Dessa två fyllda påsarna fick jag av Anne idag – de ska tillsammans med böckerna jag redan har utgöra grunden i mitt lilla bibliotek.

2 tankar på “Återanvändning i biblioteksform

  1. Jag gillar också böcker men inser att jag inte kan samla på mig…så jag lämnar dem vidare till vänner /jobbet eller lägger dem i entrén i huset där jag bor och oftast är det någon som tar dem och blir glad ! Ibland ligger små ”tack-lappar” och då blir jag glad.

    • Precis, man kan ju inte spara på allt. I vårt hus ligger också ofta ”bytes-saker” och det är ett så himla härligt initiativ.
      Jag hoppas att årsta-borna ska kunna se butiken som sitt lilla bibliotek inom kort. 🙂

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s