Börjar veckan med tårar…

Hej, här kommer jag, budbäraren från Vilhelmina, sa Ebba när hon kom till butiken för en liten stund sedan. Med sig hade hon en dagstidning och ett stooort paket.


I tidningen ser det ut så här och presenten är från Magasin Mix ägare Lena.


Lena och hennes väninna Ebba (som bor i Sthlm) var här i butiken för några månader sedan, innan Lenas butik, Magasin Mix, öppnade i Vilhelmina.

Vi pratade såklart tips, idéer och annat som handlar om att starta retrobutik. Dessutom pratade vi om en stor tavla som hänger här i butiken, en färgklick som jag köpt för en hundring på Erikshjälpen. Om det var Lena som berättade för mig att det var Lennart Olsson som gjort den och att det är ”Jutesömnad”, eller om det är någon annan som upplyst mig om det, kommer jag faktiskt inte ihåg.

Inför öppningen av den nya loppis-butiken i (med mycket retro!) kom Lenas vän Ebba hit för att köpa en present till Lena och jag passade på att skicka med en Lycka-till-hälsning. Sen har jag och Lena haft en del trevlig kontakt via mail och telefon och idag kom alltså hennes väninna tillbaka och hon hade dessutom med sig det där stora paketet.

Som visade sig innehålla ett annat av Lennart Olssons verk. (den med blå blommor)
Till mig? 🙂 Oj så glad jag blev. Och även mycket rörd – det känns mycket fint att få vara med på den här butiksresan.
Till min ”storasyster” tid & rum står det på en lapp och jag kan inte tänka mig en stoltare storasyster än så här för tillfället!
Tavlan hänger ovanför kassadisken, som för tillfället faktiskt är en sekretär och bilden ger inte riktigt det hela rättvisa, för vi har så mycket fula kablar och rör där i taket, men fint blev det i alla fall!

Är ni i trakterna kring Vilhelmina, då tycker jag absolut du ska besöka Magasin Mix och Lena! Hennes hjärta klappar extra för 50-, 60- och 70-tal, och förutom möbler och husgeråd från den tiden så finns det mycket annat. Öppettiderna är generösa, precis som ägarinnan.

 

 

3 tankar på “Börjar veckan med tårar…

  1. Oj oj, nu så skulle jag ha haft tillgång med bil när jag är upp till Lycksele i sommar,,,,Ja, det var en riktig glädje-tårars -upplevelse. Hoppas att eran vänskap håller i sig 🙂

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s