Hemma-hos-reportage

Varken mitt eller min mammas hem är klassiska retrohem, vilket man kanske tror i och med att vi driver en retrobutik. Fast det senaste året har det absolut smugit sig in en och annan retromöbel och pryl från 50-, 60- och 70-talet.

När jag stod i köket för en stund sedan tittade jag mig omkring och såg en hel del retro, så här tänkte jag bjussa på lite bilder tagna i mitt kök. Kanske blir det fler bilder på fina saker från våra hem framöver, men vi börjar med köket hemma hos mig.

Min farmors gamla kryddhylla. Lagad och vitmålad. Och fylld med te.
Fatet heter Aslög och är ett fynd från en skräploppis (älskar vi inte dom?) i Linköping. Jag har varken gult eller blått någonstans hemma, men känner att fatet måste stanna hos mig.

Vacker dekor, eller hur?

Ett köksbord utan i-läggsskivor, köpta i en antikaffär. Ni vet sådana där som ibland har lite teakmöbler eller roliga detaljer från 50-, 60- och 70-talet men som inte tar så mycket betalt för dom? På bordet en fyndad skål i pressglas. Allt annat är nog nytt. Ja inte tavlan kanske, den är också ärvd efter kära farmor och har följt med mig sedan 1996, även om den inte har passat in någonstans. 🙂
Stolarna är från Edsbyverken och heter som ni nog vet Fanett.

I fönsterkarmen – fyra glasljusstakar, en billigare kopia av Iittalas Festivo, men det gör mig inget. Jag är inte så designintresserad, jag tilltalas mer av former och uttryck. Även om det förstås är kul med ”the real deal” när det gäller vissa saker. String-hyllor till exempel.

Sist men inte minst:
För någon vecka sedan köpte jag en köksradio på Clas Ohlson. Man kan säga som så att den levererade inte, så den åkte tillbaka och på en loppis köpte jag den här gamla trotjänaren för 100 kr. Mysigt sällskap när man grejar i köket! Vi har en likadan i butiken, så jag visste att jag tyckte om den och höll tummarna hela vägen hem för att den skulle funka, vilket den verkligen gör! Gillar att den är svart också.

10 tankar på “Hemma-hos-reportage

  1. Kul att få se lite bilder från ditt kök, tycker du har fått ihop en hel del fina retrosaker ändå! Aslög är verkligen en vacker dekor, jag har bara ett naggat kaffefat som jag har under en blomkruka.
    Bordet och stolarna är jättesnygga ihop. Och så är jag riktigt avundsjuk på din fina köksradio! Jag får nöja mig med en skräpig variant från just clas ohlson tills vidare, men letar med ljus och lykta efter en gammal fin.

  2. Tack! Alltid lika roligt med kommentarer.
    Förstår att du inte kunde motstå Aslög. Jag är alldeles kär i mitt stora fat – det syns inte så bra på bilden men det är ovalt, alltså ett uppläggningsfat. Blir fint med citroner på en vacker dag!

    Köksradio kan jag spana åt dig – ser en del ibland. Färgönskemål?
    Clas O suger faktiskt på den fronten.

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s