Mönster

Stora blommor och färgglada mönster gör något speciellt med mig. Jag vet att ni är många där ute som känner samma sak, men för mig är det ganska nytt. För något år sedan tog jag inte ens i ett tyg eller något textilklätt på en loppis. Idag blir jag lycklig av fina mönster och köper in alla fina tyger och gardiner från 50-talet, 60-talet och 70-talet som jag hittar.

Samma sak gäller tapeter. Stormönstrade, glada färger och vips får dom följa med mig till butiken. (en vacker dag hittar vi ju en större lokal och kan tapetsera med godbitarna)

Två rullar av den här orangeblommiga tapeten fyndades idag. Plus två rullar med två andra mönster – jag kan knappt vänta tills jag får se dom uppsatta.

Detta underbara mönstret sitter på ett tyg som jag inte har tittat igenom så noga. Det är upprullat på en rulle och insytt i kanterna. Ett par tre meter skulle jag tippa på. Kärlek vid första ögonkastet!

Koppar från Tyskland – MUMS!

En ull-pläd i perfekt skick i glada färger 🙂

Finfina femtiotalsgardiner med den rätta strukturen och det vackra vackra mönstret.

Detta är en längd, kanske ett blivande draperi. Tyget är vad jag gissar bomull med den där speciella retrostrukturen. Vad heter sådant tyg?

Tre fina längder av det här coola tyget. Jag är helt säker på att flera av er där ute kan berätta för mig om det är ett finskt tyg eller något som självaste Kamprad sålt – eller hur? 🙂
Vet ni något om de andra tygerna så får ni såklart gärna berätta det också, jag vet bara vad jag tycker är fint, inget om designers på tygområdet.
Det är en av de finaste sakerna med bloggvärlden, att man delar med sig av sin kunskap och gläds med varandra när man fyndat. I like!

2 tankar på “Mönster

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s