Slipa bord

Väldigt ofta under våren och sommaren så hittade man mig utanför butiken, med en slipmaskin i handen och ett 50-talsbord framför mig. Så vad passade bättre idag, när våren och sommaren lyser med sin frånvaro som allra bäst – än att slipa ett bord och försöka locka fram sommarhalvåret? 🙂

Först trodde jag att jag fått tag i ett bord utom räddning. Så här såg det ut ”före”. Kanske inte ser så farligt ut, men kolla här, riktigt nära. Som ett spindelväv av krackelering. Så såg hela bordsskivan ut när jag tog ut den och satte igång slipen. Efter bara en kort stund insåg jag att det var ett tjockt (!) lager lack på skivan, vi pratar minst 1,5 mm och riktigt grovt sandpapper i 30 minuter. Tur inte tanten med astman, som klagade på att jag slipade bord ute i det fria förra sommaren, var och klippte sig hos min butiksgranne idag, för dammet for, det vill jag lova.

Min handled värker lite idag, så i morgon passar det bra att vila sig. Jag tänker även passa på att fylla år på min lediga dag, så handledsvärk kommer att få låg prioritet.
Vill ni se hur bordet ser ut efter en polering, avtorkning och oljning med hårdvaxolja?

Såhär!

Polerat och avtorkat. Inväntar oljning…

Klart!

Finns till försäljning i butiken på torsdag och på prislappen står det 1800:-

6 tankar på “Slipa bord

  1. Å wow! Vilket kalasjobb du gjorde med bordet! Det blev ju helt fantastiskt snyggt trots att det såg ut som ett riktigt sopvrak innan. Jag måste lära mig slipa bord jag med! I sommar ska jag slipa som en galning i min trädgård hade jag tänkt:) Jag såg dina fina retrogrejor på Formex föressten! Dom spanade jag in på väldigt långt håll kan jag lova då det nästan var det enda riktigt snygga på mässan. Jag kommer på Antikmässan! På fredagen ska jag dit, då är det bloggfika för alla bloggare i retro-blog-network oxå kl 15, tror vi bloggare fått ett eget fikarum till på köpet på mässan 🙂 Hör av dig om du vill bli med på det! 🙂

  2. Tack Linda! Ja det var verkligen riktigt ruttet innan jag började…
    Det är ett tacksamt jobb och jag tycker det är underbart att jobba med händerna lite som omväxling. 🙂

    Kul att våra grejer syntes på Formex – Frau Furtenbach är numera glad ägare till den röda taklampan. De kunde inte skiljas åt.

    Jag följer gärna med och träffar de andra. Åker nog dit tidigare på dagen så jag hinner kika lite också. När kommer du dit? /Maria

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s