Grovsopor eller retroprylar

Idag har jag grovsoprumsfyndat!
Det kom in en dam i butiken och berättade att hon höll på att tömma sitt föräldrahem här i Årsta. Hon och mamma småpratade lite när hon fick syn på en av våra färgglada emaljgrytor. ”Men en sån slängde jag ju idag”, sa hon.

Vi tog en tur till lägenheten som var helt förtjusande och helst hade jag velat ta med mig ett stort skåp fyllt med vackra saker, men de passar inte riktigt in i vår butik… Vackra bestick, glas och småsaker som hade gjort sig fantastiskt i en butik som hade tidigt 1900-tal som sin specialitet.

I grovsoprummet däremot – där hittade jag förutom grytorna hon slängt en påse med lite annat skoj. Med hennes samtycke tog jag hand om prylarna och nu är de rengjorda och uppackade i butiken och hälften av intäkterna kommer att skänkas till Maskrosbarn.


En spelkortshållare med två lekar, en plånka och en fantastisk plåtask för kritor.
Går ju bara inte att slänga…

Grytorna MED lock – I just love them!

En skrivmaskin i vackert fodral. Tänk att skriva skyltar till våra prylar på den…!


Och sist men inte minst en tygväska med handtag i plast. Såå retro!

 

3 tankar på “Grovsopor eller retroprylar

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s