felmärkt Gefle Bimbo

Igår köpte jag in ett antal gula fina assietter märkta ”Gefle Bimbo”. En slängde jag av misstag i golvet, vilket ju såklart var mindre kul, men den kommer kanske att komma till nytta och glädje för MiaMaria på ”Skärvor ger lycka-bloggen” som gör smycken av svenskt porslin.

De andra diskade och torkade jag och när jag lagt dem på tork upptäckte jag att ett par av dem var felmärkta. De hette Bibo i stället för Bimbo. Någon annan som har felstämplade tallrikar? Är det vanligt att de är tokigt märkta?


Det här fina soffbordet och sminkbordet som står i bakgrunden (och de gula retrogardinerna) köpte jag också. De ska få komma ut i butiken i morgon, för himmel och pannkaka så mycket vi sålt de senaste dagarna. Superkul såklart, och helt oväntat. Ett par dagar innan lön i januari. Behöver vi säga det igen? Att vi älskar vårt butiksliv? 🙂

Ett par gånger tidigare har vi mötts av prylar utanför dörren när vi kommer dit. Idag mötte de här två tallrikarna mig när jag var inne för att hämta en teakbyrå som vi skulle köra hem till en nöjd och glad kund på Söder.

(Plastsoffan och plastmattan är våra)
Tallrikarna är inget för oss, de är polska och handmålade – men tanken är så himla fin.
Tack okända givare! 🙂
Vi kommer sälja dom på vårt loppisbord nästa gång det är Årsta Mercado. Vi samlar lite olika plock till sådana tillfällen. Ibland när man ropar in något på auktion så följer det med något annat. Som man kanske inte vill ha.

 

3 tankar på “felmärkt Gefle Bimbo

  1. Grattis till era strålande affärer! Så roligt att höra! 🙂 Tack för dina fina kommentarer på min blogg, jag har haft något fel på bloggen och inte kunnat svara på kommentarer…någon vajsning jag inte vet vad det beror på…Tack för tipset på Fulgetin medelet, jag måste testa lite olika medel nu tror jag då jag måste ta tag i att rengöra alla mina retro plastgrejer jag har i högar här hemma. Felmärkta tallrikar låter som en raritet och kan säkert ha ett stort samlarvärde kan jag gissa. 🙂

    Ha en fin helg!
    Linda

  2. Jag googlade nyss på Bibo och tyckte det var märkligt att man döpt två helt olika designer med samma namn.
    Här fick jag förklaringen 🙂 Jag har alltså också felmärkta tallrikar och assietter.

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s