Brunt Perstorpbord


Som bördig från Skåne säger jag Perstorp-bord och inte ”PerstorpSbord” som jag tror att de flesta här i Stockholm gör. Fel eller rätt, jag vet inte. Ibland skriver jag dock Perstorpsbord, för att jag vet att många söker på det. 🙂
Jag är uppväxt en dryg mil från Perstorp och min mamma jobbade i många år på Perstorp AB:s huvudkontor. Ett år hade jag även ett sommarjobb i fabriken som gör laminat. Jag fick göra mina egna smörgåsbrickor och minns proceduren som om det var igår. Ett blankt papper, ett med motivet på, ett par bruna, ett vitt, ett par bruna, ett vitt (som baksida på brickan) och slutligen ett blankt. In i pressen och ut kom brickan som man sedan kantskar.

Tänk om jag hade vetat då att jag 20 år senare skulle sälja bord med Perstorpskiva i en retrobutik i Stockholm?! 🙂

Förutom detta bordet som är 80*63 + utdragsskivorna som är 23 cm vardera, så har vi ett i ljus trä-imitation. Det är något större och har bara en utdragsskiva.
Båda har ovanskiva i mycket gott skick.

VÄLKOMNA IN om ni är på köksbordsjakt!
På lördag, den 17 december kl 11-16 är det dags för årets tredje Årsta Mercado.
Vi kommer att vara med och den här gången kan ni köpa vintagesmycken vid vårt bord. I butiken är det öppet 11-16 både lördag och söndag. Hoppas vi ses!

2 tankar på “Brunt Perstorpbord

  1. Så kul med din historia om smörgåsbrickorna, hoppas att du har några kvar fortfarande?! 🙂 Ska försöka åka till er en gång till innan jul, behöver köpa lite fina julklappar. 🙂

    • Ja jag har faktiskt det 🙂 Inga stilfavoriter, då jag la ett Carl Larsson brevpapper som bild i dom, men funkar att hacka lök på och klagar inte på maskindisk. 🙂

      Välkommen välkommen! Jag är där resten av veckan fr.o.m. imorgon.

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s