Reklam

Det är en hel vetenskap, det där med reklam. En rolig sådan.
Ska man ha en annons i tidningen så ska man ha det tre veckor på rad, för upprepade budskap är det som fastnar bäst.
Kanske också ha en feedback-line – ”Ta med den här annonsen så får du 20% rabatt”, för att mäta hur bra respons den påkostade reklamen ger. Man ska välja mellan att annonsera lokalt eller i områdena utanför närområdet. Många beslut.

Det finns såklart tusentals andra reklamvägar att gå, jag bara spånar loss lite…

Marknadsföring är superintressant tycker jag. Det handlar till stor del om psykologi, det är nog därför det intresserar mig.

Vi har använt oss av ganska små och billiga sätt för att synas eftersom vi är nystartade och inte har vunnit på Lotto ännu. Bloggandet, att ha en Facebooksida och att sätta upp lappar på anslagstavlor, lyktstolpar och träd är det vi har gjort hittills. Artikeln i lokaltidningen Årsta/Enskede för en och en halv vecka sedan, var förstås en toppengrej som vi är supertacksamma för – helgen då den publicerades var helt underbart rolig, med massor av folk i butiken.

Min klokhjärna vet att man måste synas för att få snurr och att snålande i början kan bli ens fall – ändå har jag varit försiktig med att lägga pengar på dyr marknadsföring. Kanske för att jag inte är typen som sätter mig in i vilket metod som är den bästa, inte orkar läsa på allt för mycket och mest kör på känsla. Som tur är har våra lappar och flitigt bloggande gjort att vår kära retrobutik i Årsta rullar på bra ändå.

Jag tror på att allt har en mening och vi hade nog haft svårigheter att hinna köpa in i högre fart om vi fått ett större flöde på kunderna redan i våras. Vi är supernöjda, glada och tacksamma för hur allt rullat på de första 9 månaderna och vi har skapat kontakter som vi bara kunnat drömma om, så vi har stort hopp inför framtiden i butiken.

Visitkort har vi såklart tryckt upp, det är ett enkelt och billigt sätt att sprida sitt budskap med kontaktuppgifter m.m. Vistaprint sköter det där supersmidigt och bra och där har jag även beställt banderollen som jag idag smög upp på staketet vid tvärbanan och tunnelbanan vid Gullmarsplan. HOPPAS verkligen att den får sitta uppe en vecka åtminstone – det skulle betyda att flera tusen människor hinner se den och kanske några av dem klickar sig in här och kommer förbi butiken och hittar något de sökt efter eller bara inte kunde motstå. 🙂

 

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s