Dödsbo

Idag har jag hunnit besöka två dödsbon och med mig därifrån hade jag bland annat fem fina tallrikar (Smide) och en Fanett (vi fick in tre i söndags så den här hamnar i gott sällskap) och lite andra retrokarameller.

Det känns bra att vi kan hjälpa dem som sliter med att rensa och tömma hem som inte är deras egna lite grann i alla fall. Ibland önskar jag att jag hade ett helt stall med personal (eller pojkvän/bror/pappa/farbror/morbror) som kunde hjälpa oss – då hade jag erbjudit våra tjänster vid dödsbotömning.
Som det är nu kan vi komma och titta i hem här i Årsta med omnejd på dagtid och det är alltid något. Här finns ju många bostäder och i flera av dem bor det människor som flyttade in när husen var nybyggda på 1940-talet och 1950-talet.
Det vi är intresserade av är mindre teakmöbler (soffbord, byråer, sängbord, telefonhyllor, skrivbord) och svenskt porslin från 50- och 60-talet (Rörstrand och Gefle bl.a.) och andra inredningsdetaljer från 50-, 60- och 70-talet.

Vi säljer på kommission och delar lika med de som lämnar in sakerna. Vill man inte ha sin del, så skänker vi den till Maskrosbarn.org som är en organisation som jobbar för att ge barn till psykiskt sjuka föräldrar, chans att åka på sommarkollo med mera.

Hör gärna av er med bilder eller frågor om ni har något som ni vill göra er av med.

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s