Den enes död, den andres bröd

Häromdagen kom en dam in till oss i butiken och berättade att en släkting till henne hade gått bort och därför undrade hon om vi var intresserade av delar ur släktingens hem.
Det är alltid en fin balansgång det där, mellan att bli ”glad” över att få komma hem till någon och titta på vackra saker och att visa stor respekt för sorgen som den anhörige bär på.

Idag var vi i alla fall i hemmet som numera inte bebos av någon. Jag tror och hoppas att vi skötte det snyggt och får fortsatt förtroende.

Det första som mötte mig när jag kom innanför dörren var den mest förtjusande tapet jag sett på länge och jag utbrast ”Vilken underbar tapet” varpå damen sa ”Jag kan tyvärr inte ta ner den till dig” och så var den isen bruten och vi skrattade tillsammans.

Efter en rundvandring i hemmet (som var ganska tömt redan, för hon hade kommit på ganska sent att man ju kunde sälja saker) och på vinden lovade hon att hålla ögonen öppna efter oanvända rullar av tapeten och om hon skulle hitta några så var jag den första som skulle få veta.

Med oss ut ur hemmet hade vi ett string-diskställ, ett gul/svart badrumsskåp a la 50-tal ( Brevetteto), sex fantastiska och omärkta kaffekoppar med galet retromönster, en ljusstake i smide utformad som en julbock, några fina tallrikar och en karaff med tillhörande snapsglas. Och lite till som vi kommer att diska och fräscha upp och visa er i butiken under veckan som kommer.

Förmodligen säljer vi sakerna till ett hyggligt pris som både våra kunder, damen (som har slitit i veckor i lägenheten) som lämnade in sakerna och vi kan bli nöjda med.

Vad tycker ni?
Själv skulle jag kunna tänka mig den i vilket rum som helst om jag hade haft några rullar 🙂

2 tankar på “Den enes död, den andres bröd

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s