Sagan om den förlorade rottingväskan

Förra veckan la jag ett bud på ett parti väskor hos en auktionsfirma en bra bit utanför stan. Typ 20 mil iväg. Jag hade alltså inte sett några av väskorna mer än på bild. Den egentliga anledningen till mitt bud var en rottingväska. Ni vet en sådan här.

När jag fick veta att jag hade det vinnande budet på väskpartiet så blev jag såklart jätteglad. In med mamman och mig själv i bilen och kuska 20 mil. Jag tänkte att de resterande väskorna kan vi ju sälja här i butiken.

Väl framme på auktionsfirman fick jag en mindre trevlig upplevelse. Jag blir visad till avdelningen för ”varupartier” och ser snabbt numret på min låda. Ni som brukar gå på loppis vet säkert vad jag menar när jag säger att pulsen började skena 🙂 Hur kommer den att se ut, vilket skick är den i, är den lika stor som jag tror och ja, allt det där. Jag behöver inte leta speciellt länge förrän jag inser att min rottingfavorit inte är där.

Personalen hämtar bilder och jämför och ser att ja, det fattas en väska. Tydligen har någon stulit den eller lagt över den i en annan låda med prylar och ”fått den på köpet”.  Jag får såklart mina pengar tillbaka och de ber så hemskt mycket om ursäkt och beklagar.

20 mils körning helt åt helsicke.

Då ser jag att en av väskorna i min låda faktiskt är superfin och jag och får en idé.
”Om jag får den väskan och sjalen där bredvid som kompensation, så blir jag nöjd och glad”, frågar jag.
Såklart får jag det – och nu finns de båda i butiken.
En jättehärlig skinnväska med lagom slitning och runda handtag.
Visst är den härlig?


Slutet gott, allting gott!

6 tankar på “Sagan om den förlorade rottingväskan

  1. Ja och sen 20 mil hem igen 🙂
    Vi tröstade oss med lite klädshopping i en annan stad och en god fika.

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s