Plastklädd metall – String

Vad är string?

För många verkar det vara ett samlingsnamn på allt som är tillverkat av metall som är klädd med plasthölje – tidningsställ, skoställ, ljusstakar, hyllor, klädhängare och mycket annat.

Det är ju så i samhället att när tillräckligt många säger ”ge den till han” så blir det rätt att säga så, trots att det heter ”ge den till honom”. Är vi månne på väg mot att all plastklädd metall som används i inredningssyfte ska heta string?

För mig är String ett märke. Ett namn på en hylla designad av paret Strinning, och jag tycker det känns konstigt att kalla random plastöverdragna metallsaker för string. Det vore som att kalla alla bilar för BMW bara för att dom har fyra hjul och en ratt.

Fast jag kanske är en bakåtsträvare som bara borde följa med i språkets och talets utveckling och le och vara glad 🙂

Vad är string för dig?

Wikipedia säger: Så här.

Vi har ett par gavlar och hyllplan i butiken om någon är intresserad. Tre ljusa hyllplan är etikettmärkta och har svarta gavlar.

3 tankar på “Plastklädd metall – String

  1. Instämmer i att String är ett märke. Men många använder det nog felaktigt för de vet att det är lite eftertraktat med String hyllor etc…

  2. Ja det har du rätt i, så kan det också vara. När sedan tillräckligt många använder det som ett samlingsnamn så blir det konstigt om man försöker sig på något annat, för då är det så inkört. 🙂

  3. Jag köpte en hylla med plastklädda metallgavlar nyligen och försökte pruta ned den med hänvisning till att det inte var en ”äkta” stringhylla. Stackars säljaren blev helt förvirrad, men ville inte pruta mer än några tior.

    Om man pratar om stringhyllor så TROR jag att en skillnad kan vara att Strinnings hylla alltid har justerbara hakar på en sida av hyllplanet, medan en ”oäkta” string inte har det. Det kanske finns fler skillnader. Gavlarnas form kan ju skilja sig t.ex. Nå inte för att det spelar så stor roll för alla hyllor i stringmodell är ju fantastiska 🙂

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s