Tyger och mönster från förr

Häromdagen pekade en kvinna, som jag köpte en hylla av, på två flyttkartonger med textilier och sa ”Ta vad du vill ha, vi ska slänga det.”

Jag hade ingen aning om vad som skulle vänta mig, stora eller små skatter eller kanske bara gammalt mög.
Eftersom jag är en glad amatör som inte har något större intresse i att lära mig om vem som designat vad när och hur så går jag bara på min egen smak. Jag har ingen texillära att luta mig tillbaka på och låter alltså bara känslan styra.
Fast visst, en del mönsterformer och stilar har jag läst i era bloggar och lärt mig tidsbestämma och att strukturen i ett 50-talstyg är lite annorlunda det vet jag – ungefär där tar det stopp.

Nåväl, jag öppnar lådorna och börjar vända på sänglinnen, dukar och gardiner och plockar åt mig det jag fastnar för. Vissa bitar är bara stuvar, andra är hemmasydda kappor och handduksförhängen (eller vad det heter) – och jag fyller en påse med de jag tycker är fina och som andas 50/60/70-tal.
Jag tänkte att ni skulle få hjälpa mig att se om där är något mönster/tyg som är något speciellt, eller om det bara är random tyger 🙂
Mig kvittar det, men jag tänker att om något är lite känt så är det roligare om det får komma till någon som uppskattar det extra mycket och då kommer jag tradera det.

Bilder kommer i morgon, när jag fotograferat den lilla högen.
Hoppas ni vill hojta till om ni ser något ni känner igen. 🙂

1 tanke på “Tyger och mönster från förr

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s