Syskåp string 50-tal

Vi har fått in ett skåp att hänga på väggen, ett syskåp med stringgavlar och ”inredning” inuti anpassat för sytillbehör. Skåpet är köpt 1954 på Carlsson & Reicke i Stockholm och originalkvittot finns kvar – dock har vi inte lyckats hitta någon information om skåpet förutom den vi fått av dess ägare.

Är det någon av er 50-talsintresserade och kunniga bloggare/läsare där ute, som vet något om skåpet? På en liten påse med krokar, som tillhör skåpet, står det ”String sybar”. Någon logga syns inte till, ej heller någon märkning på skåpet och inga träffar på Google så långt jag kan se. Det är otroligt fint, välbevarat och en fullträff för någon som syr och behöver en praktiskt förvaring med krokar, lådor och gallerkorgar (och nåldynan som är original).

Mått

Bredd: 59 cm
Höjd: 67 cm
Djup: 30 cm

Stringgavlarna ligger inuti skåpet och fästes på halva höjden av skåpets gavlar och på väggen.

—–

2011-10-05
Skåpet är nu sålt!

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s