Sagan om det fula bordet

Det var en gång ett bord som ingen tyckte om. Man var inte rädd om bordet utan det användes som underlag när man skrev med hårda pennor, det fick ta emot målarfärgsstänk och man till och med brände det lilla bordet med varma föremål så att det fick stora brännsår.

Bordet var ändå starkt och höll ihop så gott det kunde trots att det fick väldigt lite omtanke och kärlek. Varje kväll drömde bordet om att hamna hos någon som tog hand om det och uppskattade det för vad det faktiskt var. Ett otroligt tjusigt, praktiskt och hållbart bord från tiden 1950-1960. En vacker dag kanske drömmen skulle bli verklighet, tänkte bordet där det stod och tog emot stryk och tryck med pennor…

Plötsligt en dag fick någon för sig att bordet, som nu hade repor, brännmärken och nästan som en hel bok med bokstäver efter alla de hårda pennorna, skulle få en ny skepnad. Man tog helt sonika och målade bordet mahognyfärgat och vips var de fula märkena och såren borta.

Det lilla bordet kände sig så fult, så fult. Benen var fortfarande bärande och hyllan under bordsskivan var intakt, men mahogny? Bordet skämdes för hur det såg ut och sprang och gömde sig allra längst in i en stor dammig lokal där det passerade väldigt få människor.

Åren gick och när bordet nästan gett upp hoppet om att få känna sig älskat så dök det upp en tjej som såg bordet för vad det var, bortom all mahognybets/färg och alla brännmärken. Hon räddade bordet från sin misär och begav sig till sin butik där andra bord och gamla coola möbler höll till. Nu skulle bordets bästa sidor plockas fram och bordet skulle få glänsa.

Tjejen strök, med mjuk men bestämd hand, sandpapper mot bordets skiva och arbetade bort den hårda ytan av bets och färg. De fula brännmärkena slipades varsamt bort, tillsammans med alla inristade bokstäver och andra skavanker och bordet fick visa sin allra finaste insida som varit gömd i många år.

Fortsättning följer…

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s