Allt börjar med en

Tålamod är något jag önskar att man kunde köpa, för det är i somliga fall en bristvara hos mig. Jag vill liksom ha allt på en gång, gärna igår. 🙂

När jag ser något nytt som jag fattar tycke för och vill köpa in till butiken, jag menar något jag inte haft där förut, en ny varugrupp liksom, så vill jag gärna ha fler av samma. En samling direkt liksom, eller inget alls. Men jag har lärt mig att allt börjar någonstans så nu köper jag gärna ”mina första” av saker och ting och påbörjar således små samlingar till höger och vänster. Nu senast hittade jag två små söta böcker från 50-talet och 60-talet. En heter ”Ungt hushåll” och är så gullig så att man trillar baklänges. Den innehåller toppenfina tips om hur man städar, lever och bor.

En av många fördelar med att ha en egen retro/vintagebutik är att man kan köpa in precis vad man vill – om man hittar det 🙂

Exempel på saker jag har fastnat för och som återfinns i butiken i mer än ett exemplar: Pallar, gärna med galonsits och utställda ben. Glasskålar och fat ur serien Vineta. Ryamattor och plastmattor. Västtyska golvvaser. Glas, tallrikar och koppar i brunt, grönt och blått glas från franska Vereco. Staffordshire-muggar (gärna storblommiga, jag har en hang up på storblommigt) Och nu alltså husmorsböcker från 50/60-talet.

Det ska bli skoj att se vart det här leder. En string-hylla ska snart borras upp och på den tänker jag att det kanske kan bli plats för en liten samling retroböcker. Den som lever får se!

2 tankar på “Allt börjar med en

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s