Vintage – retro – second hand

Kärt barn har många namn.

Häromdagen fick jag lära mig att ”retro” egentligen betyder att något är nytillverkat och ser gammalt ut. Till exempel i en femtiotalsstil. Wikipedia upplyser om att i fall det rör sig om gamla saker i gammal stil så använder man hellre ordet ”vintage”. Läs själva här

I min värld, så är ordet ”vintage” mer förknippat med kläder, väskor och accessoarer. Lite lusigt det där, hur man har vant sig vid att tänka kring ett ord. Hur tänker du kring retro / second hand / vintage – vad är skillnaden i din värld?

Jag brukar säga att jag har en retrobutik här i Årsta – att jag säljer 50-talsmöbler och prylar. Eller 50-, 60-, och 70-tal om jag ska vara riktigt korrekt. Kanske borde jag kalla tid & rum för en vintagebutik i stället 🙂
Fast huvudsaken är nog att informationen om att det är begagnade möbler och inredningsdetaljer som säljs går fram.

Som sagt, hur tänker du kring de olika begreppen?

Denna fantastiska fåtölj hittade vi häromdagen och nu står den mitt i butiken med en härlig ryamatta och ett antal lampor i olika utföranden.

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s