Första försöket

Vilken härlig dag!

Igår var vi tvungna att ha stängt i butiken för att åka iväg och fylla på vårt förråd. Det smärtar alltid lite att sätta upp stängt-lappen, men det är desto skönare när vi kommer hem och kan öppna en välfylld butik. Det har vi nu.
Med oss hem igår hade vi två fina matbord. Ett runt med iläggsskiva och ett nästan fyrkantigt med utdragsskivor i ändarna. Fyra stolar. En byrå. En hatthylla från 60/70-talet – en sån där som satt i alla lägenheter ni vet? Och lite småsaker förstås. Lite gardiner i turkost, randiga och blommiga. Plåtburkar i alla möjliga färger och former följde också med.

Idag har mamman min möblerat om i butiken, plockat undan påskpyntet och stylat om ”ön” vi har i mitten! Superfint! Varje gång vi har möblerat om, och det gör vi minst var tionde dag, så tänker jag ”Detta är det finaste vi har haft det!”
Själv har jag slipat bordsskivan på ett av borden vi köpte in igår. Den såg ut som kom-och-hjälp-mig och det var just vad jag gjorde. Jag har länge velat prova att ”renovera” en gammal möbel och idag fick jag tillfälle. Sandpapper 120 över hela skivan som förmodligen var lackad. I träets rikting givetvis. Slipa slipa slipa. Sedan slipa lite till. Gärna i tre timmar. Polera med finare papper och slipkloss och sedan damma av bordet flera omgångar med fuktig trasa och torrt. Till sist det roligaste; oljan! Det är då man ser hur fint det blir. Teakolja med en svamp över hela bordsskivan och sedan torka bort överflöden (inget i detta fallet för bordet var törstigt) och klart!

Mina handleder är helt slut, men jag är väldigt stolt över resultatet. Bordet är superfint och kommer att göra sig fint i en familj där man har behov av att kunna förstora sitt matbord vid tillfällen. Utdragsskivorna har jag bara oljat, inte slipat – de är oftast i bra skick och vill man för färgens skull slipa dom så får man göra det själv 🙂

Så här ser det ut i vår lilla butik just nu.

Och så här ser byråerna som finns just nu ut. Det är solen som skiner in och gör mönstret – dom är i jättefint skick.

Och sist men inte minst, bordet.

Jag längtar redan till nästa slip-projekt. Skulle till och med kunna tänka mig att ta in andras möbler och hjälpa dom att slipa och olja – älskar det där pysselprojektet! 🙂

2 tankar på “Första försöket

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s