Make a difference

Innan vi öppnade butiken så var vi på Formex-mässan där leverantörer av inredning och design ställer ut. Där hade vi som mål att hitta ett antal fina leverantörer som gjorde skillnad. Med skillnad menar jag företag som tar ansvar, bryr sig och vill göra gott. Inte bara sälja, även om det såklart är det som är huvudsaken i ett företag.

I en monter stannade vi till för att det satt så fina mössor på skyltdockorna. Färgglada och fint pyntade med virkade blommor på, tyckte vi. Vi kikade runt lite och pratade med tjejerna som jobbade där. Det visade sig att företaget, Mariedal Design, har ett projekt going on i Indien. De fina blommorna som vi sett på mössorna ingår i projektet. De virkas av restgarner som företaget skickar ner till Indien där de har en grupp kvinnor som fått jobb med att virka dessa. Ni kan läsa mer om projektet här http://www.mariedaldesign.se/Indien.htm

Vi köpte trots högt inköpspris (allt går tillbaka till kvinnorna som virkar) in ett stort gäng blombroscher och är glada att vara delaktiga i att någon kan få det bättre.

Blommorna har en säkerhetsnål på baksidan och man kan alltså sätta fast dom på mössan, ryggsäcken, tröjan, sjalen, tygväskan och på många andra ställen och eftersom det finns 52 färger hittar man alltid en färg som passar – det gillar vi!

 

Vad har du på hjärtat?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s